Italijanski kredit za mala i srednja preduzeća iz Srbije

Bez autora
Mar 01 2012

Kancelarija za saradnju u razvoju Ambasade Italije saopštila je danas da je Vlada Italije obezbedila kreditnu liniju u vrednosti od 30 miliona evra kao pomoć malim i srednjim preduzećima i javnim komunalnim preduzećima u Srbiji.Odobreni kredit ima formu vezanog kredita, pa će se 70 posto odobrenih sredstava koristiti za kupovinu robe i usluga iz Italije, dok sa preostalih 30 posto mogu biti pokriveni lokalni troškovi.

Italijanski kredit za mala i srednja preduzeća iz SrbijeKancelarija za saradnju u razvoju Ambasade Italije saopštila je danas da je Vlada Italije obezbedila kreditnu liniju u vrednosti od 30 miliona evra kao pomoć malim i srednjim preduzećima i javnim komunalnim preduzećima u Srbiji.

Odobreni kredit ima formu vezanog kredita, pa će se 70 posto odobrenih sredstava koristiti za kupovinu robe i usluga iz Italije, dok sa preostalih 30 posto mogu biti pokriveni lokalni troškovi.

U toku 2011. godine stigla je prva tranša u iznosu od 15 miliona evra. Veoma povoljni uslovi kreditne linije potvrđuju zalaganje Italije i njenu podršku razvoju Srbije. Efektivna kamatna stopa iznosi 4,85 posto, grejs period je najviše dve godine, a period otplate je do osam godina.

U okviru programa, putem javnog konkursa izabrano je devet lokalnih banaka, za čije službenike je ovih dana održan trening kurs u vezi sa kreditnom linijom. Sledećih nedelja predviđeno je održavanje trening kurseva za zaposlene u javnim komunalnim preduzećima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik